6 Şubat 2014 Perşembe

ENFES TRAMİSU

                    TRAMİSU
Çocukların ve biz büyüklerin ortak beğenilerinden biridir tramisu,gerçekten çok hafif ;çayın yanında mükemmel bir arkadaş:)
Dilerseniz hazır pasta keki kullanabilirsiniz ;bizim aile için hazır pasta keki kimseye yetemeyecek kadar küçük,ayrıca ev yapımının yeri çok başka,bu tarifimde tramisu kekim kakaolu,sade olan tramisu tarifimi de yakında paylaşırım,herkese kolay gelsin...


MALZEMELER

keki için; 4 yumurta
                1 su bardağı şeker
                2 su bardağı buğday nişhasta
               3 yemek kaşığı kakao
               2 paket kabartma tozu
               1 paket vanilya
keki ıslatmak için;1 su bardağı soğuk süt +1 çay kaşığı nescafe


kreması için; 2 su bardağı süt
                       2 su bardağı su
                       6 yemek kaşığı un
                       9 yemek kaşığı şeker
                       2 yemek kaşığı tepeleme labne peynir
                       1 poşet sade kremşanti
                        1 paket vanilya


YAPILIŞI
1-Önce kremayı hazırlayıp soğumaya bırakalım;süt-su-şeker-unu muhallebi gibi pişirelim, bir taşım kaynasın vanilyayı koyup ocağı kapatalım,5 dakika sonra sıcakken labne peyniri-kremşantiyi ilave edip mikserle çırpalım,kabımızın ağzını kapatıp soğumaya bırakalım.

2-sonra tramisu kekini klasik kek gibi hazırlayıp,kelepçeli kalıba dökelim,soğuk fırına sürüp 175 derecede pişirelim
3-kekimiz pişince ılımasını bekleyelim,ılıkken kalıptan çıkaralım,servis tabağına alıp ortadan ikiye bölelim;iki parçayı da nescafeli soğuk sütle ıslatalım
4-daha sonra araya kremanın yarıdan fazlasını sürelim,ikinci parçayı kapatıp kalan kremayı da üzerine sürdükten sonra bolca kakao serperek servis edelim.
                                                                       AFİYET  OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder