GÖRKEMLİ TÜRK LOKUMU
Lokumcu torunu bir hanım olarak,lokum tariflerini seri halinde paylaşmayı düşünüdüm, o kadar güzel lokum tariflerim var ki;tabii ki hiç biri rahmetli dedeciğimin yaptıklarıyla isim benzerlikleri hariç kıyaslanamaz;ama dedem tatlıyı çok çok severdi,inşaallah yaptığım her güzel tatlıdan ötelerde kendisine ikram olunur...
Bu şık sunum-tarif sevgili kardeşim Emine Hanıma ait,gerçekten de görsel olarak da-lezzet olarak da misafiri yüz akıyla ağırlatacak bir tarif;kendisine çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık güzel arkadaşım:)
MALZEMELER
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı+ çeyrek su bardağı toz şeker
vanilya
1 poşet sade kremşanti
Hindistan cevizi
ceviz
pasta süsü
YAPILIŞI
1-Süt-un-şekeri muhallebi gibi pişirelim
2-muhallebimiz un kokusu gidene kadar birkaç taşım kaynamalı,altını kapatıp a
3-büyük boy fırın tepsisnin her yerini Hindistan cevizi ile kaplayalım
4-sıcak muhallebimizi spatula yardımıyla tepsimize yayalım,sptulamız ıslatılıp suyu süzülmüş olursa daha kolay yayarız
5-muhallebimizi mutfağın serin bir köşesinde soğumaya bırakalım
6-bu arada biz 1 poşet krem şantiyi tarifine göre çırpalım,soğuyan muhallebinin üzerine spatulayla yayalım,buzdolabında soğumaya bırakalım
7-kremşantimiz tamamen soğuyunca,muhallebimizi fırın tepsimizin en kısmından olmak üzere ikiye keselim
8-sonra, parmak eninde şeritler kesip,ortasına ceviz koyarak saralım ve elimizdeki lokumu tekrar bolca Hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza alalım
9-üzerini pasta süsüyle gönlümüze göre süsleyelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder