8 Şubat 2014 Cumartesi
KOLAY PİŞİ
KOLAY PİŞİ
Kahvaltı sofralarının,5 çaylarının sevilen tatlarındandır pişi.
Benim pişi tarifimse hem pratik hem lezzeti tam kıvamında...
MALZEMELER
Fırından mayalı hamur(5 kişilik pişi için 2 ekmeklik hamur yeterli)
...
YAPILIŞI
1-Çukur bir tavada yağ kızdırılır
2-küçük bir tepsi sıvıyağ ile güzelce yağlanır
3-hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparılıp önce yağlı olan ellerimizde yuvarlanır,sonra yağlanmış tepsimizin üzerinde pişi şeklinde açılır.
Çok ince açmamalıdır,pişi kuru olur
4-pişinin ortası parmakla delinir(içinin hamur olmaması için)
5-arzuya göre çörek otu parmakla üzerine yapıştırılır(ellerimiz yağlı olduğu için önce çörekotuna batırıp sonra pişiye yapıştırılır)
6-ısınmış yağda orta hararetli ısıda arkalı-önlü pişi renginde pişirilir
NEFİS OLDU AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder