10 Mart 2014 Pazartesi

KATLI SANDVİÇ

               KATLI SANDVİÇ
Baharın geldiği şu günlerde kısa piknikler için  güzel bir altarnatif...Yumuşacık sandviçimizin katlarına arzu ettiğiniz lezzetleri yerleştirebilirsiniz;soğuk tavuk eti-marul kombinini denemenizi tavsiye ederim.Kahvaltı sofralarına da çok yakışan sandviçimizin görseli kaşar peyniri-domates -maydanoz üçlüsünden oluşuyor,mutlaka denemelisiniz,pişman olmayacaksınız...
MALZEMELER
3 su bardağı süt(sıcağa yakın ılık)
1 su bardağı su(sıcağa yakın ılık)
1 su bardağı svı yağ
1 küçük çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
1 yumurta sarısı(üzeri için)
yeteri kadar un
YAPILIŞI
1-başlangıç için 4-5 bardak un alıp ortasını havuz şeklinde açıp mayamızı ufalıyalım,1 su bardağı sıcağa yakın ılık su ile mayayı eritip üzerine incecik un serperek kabarmasını bekleyelim,
2-mayamız kabarınca tüm malzemeleri ekleyip yumuşak olarak hamur yoğuralım,
3-hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım,bezeleri el genişliğinde açıp üzerine sıvıyağ sürelim;sonra iki parçayı üst üste koyup poğaça şeklinde olacak şekilde ikiye katlayalım,katları açılmasın diye hafif bastıralım,
4-üzerine yumurta sarısı sürüp tepside yarım saat kadar mayalandıralım;sonra 180-200 derecede önceden ısıtılmış olan fırında pişirelim
5-sandviçlerimiz soğuyunca (yağlanıp pişirildiği için kolayca açılacaktır) katları ellerimizle dikkatlica açıp katlara dilediğimiz malzemeyi yerleştirelim.
                                                                                                   AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder