30 Nisan 2014 Çarşamba

BOHÇA AÇMA

BOHÇA AÇMA
Açmalarımdan puf puf bir açma tarifi daha paylaşıyorum,orjinal görseli ,yumuşacık kıvamı ile sık yapılan mayalı tarifleriniz arasında yerini alacak...
MALZEMELER
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ(tercihen zeytinyağı)
1 küçük  çay bardağı toz şeker
1 paket yaş maya
tuz,un
iç malzemesi;peynir-maydanoz
YAPILIŞI
1-Yaş mayamızı 1 su bardağı ılık su+az şeker+az un ile karıştırıp köpürene kadar bekleyelim,
2-tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım
3-yumurtadan az büyük bezeler tutalım,yuvarlak açıp bir kenarına iç malzemeyi koyup rulo saralım;bir parmak kala sarmayı bırakalım;hamurun o kısmını bıçakla 3 parça keselim ondan sonra hamurumuzu yuvarlayıp iki ucunu birleştirelim
4-üzerine yumurta sarısı veya pekmezli su sürelim,tepsi mayası gelince 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim
                                                                                           AFİYET OLSUN

Fotoğraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder