20 Mayıs 2014 Salı

turunç reçeli

TURUNÇ REÇELİ
Bir akdeniz reçelidir;kahvaltılarda şık bir sunum,pasta görsellerken orijinal bir malzeme oluyor;mevsiminde denemenizi tavsiye ederim
 
 

malzemeler
2kg turunç
6 su bardağı toz şeker
4 bardak su
1 paket reçel yap
yapımı
1-turunçları yıkayıp tüm kabuğunu rendenin ince yerinden rendeleyelim
2-kabukları 1 parmak eninde şeritler halinde çizip meyvesinden ayıralım
3-çıkardığımız kabukları rulo yapıp iğne ile ipe dizelim,üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynatalım
4-soğuduktan sonra 2-3 gün serin bir yere alıp arasıra suyunu değiştirelim;acılığı ve sarı suyu gitsin
5-şeker ve suyu kaynatalım,kıvam alınca içine 1 poşet reçel yap koyalım,bir taşım kaynayınca suyunu süzdüğümüz turunçlarımızı ilave edelim,5 dakika kadar kaynatıp ocağı kapatalım;soğuyunca ipleri çekerek çıkaralım.
                                                                                           AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder