8 Haziran 2014 Pazar

BİBERLİ

BİBERLİ
Mersin yöresinde simit gibi satılan bir hamur işidir,biz  de sevgili kardeşim Yasemin Postallı sayesinde tattık ve çok beğendik;özellikle çocukların " anne  nnn'olur" naralarıyla istedikleri ve çok  sevdikleri bir açma,doğrusu misafir için de orijinal oluyor,mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
malzemeler
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
üzeri için;
1,5 -2 türk kahve fincanı sıvıyağ
3 baş iri kuru soğan
3 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
susam
yapılışı
1-ilk olarak üzerinin sosunu hazırlayalım;biberleri incecik yemeklik doğrayalım,zeytinyağında kısık  ateşte soteleyelim,soğanllar pembeleşince salçaları ilave edip birlikte az kavurup ocağı kapatalım;ben biber salçasının rengini bozmak istemediğimden tüm salçayı biberden kullanıyorum;iki şekilde de lezzet çok güzel oluyor
2-hamurumuzu klasik mmayalı hamur gibi yumuşak-ele yapışmayan bir kıvamda yoğuralım;küçük bezeler yapıp kahve fincanı tabağı kadar  açalım,üzerine  bolca sos sürüp susam ekelim;arzu edilirse yaplanmış tepsiye tüm hamuru serip üzerine tüm sosu sürdükten sonra susam ekebilirsiniz,en az yarım saat tepsi mayasını bekledikten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
                                                                                       AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder