Yapılışı çok kolay,kalorisi oldukça düşük,diyet tarifleri arasına girebilecek bir tarif;lezzeti çpcuklar tarafından bile beğeniliyor;
MALZEMELER
10 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç4-5 adet kibrit kutusu büyüklüğünde şalgam turşusu
tuz-karabiber-zeytinyağı
üzerini süslemek için,kornişon turşu,biberiye turşu,mayonez
YAPILIŞI
Öncelikle,patates ve havuçları aynı tencerede kabuklu olarak haşlıyoruz.
Orta boy baton kek kalıbımızı şöyle bir sudan geçirip,üzerine kenarlarını keserek açtığımız buzdolabı poşetini seriyoruz,
Haşlanan patates ve havucu bir kaba çıkarıyoruz,
Elimizi yakmayacak sıcaklığa gelince bir kaba 3adet patatesi soyup,rendenin orta incelikteki yerinden rendeliyoruz;şalgam turşularını da rendeleyerek üzerine ilave ediyoruz,hepsi aynı renk olana kadar 1-2 dakika hamur gibi yoğuruyoruz,sonra kalıbımıza bastırarak yerleştiriyoruz.
Sonra temiz bir kaba 3 patates daha rendeliyoruz,üzerine haşlanmış-kabukları soyulmuş havuçlarımızı rendenin orta incelikteki gözünden rendeliyoruz,bu karışıma az tuz ilave ediyoruz,rengi açık olursa tatlı toz biberle rengini ayarlıyoruz,1-2 dakika yoğurup kalıbımıza,şalgamlı karışımın üzerine ilave ediyoruz.
En son kalan 4 patatesi de rendenin orta gözünden (temiz bir kaba) rendeliyoruz,az tuz-karabibeaz zeytinyağı ile tatlandırıp kalıbımızın en üzerine döşüyoruz
Buzdolabında iki saat kadar beklettikten sonra servis tabağımıza alıp,mayonez-turşu ile süslüyoruz
Baton yaşpasta görünümünde şık ve lezzetli bir tarif
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder