18 Aralık 2013 Çarşamba

BULGURLU LEZİZ KÖFTE BASMAÇ

BASMAÇ
Afyon yöresinde bilinen,nefis  ve pratik bir köfte tarifi...

MALZEMELER
3OO gr kıyma
orta büyüklükte  1 soğan
2 orta boy yeşil biber
3 yemek kaşığı çiğ köftelik bulgur
tuz-karabiber-1tatlı kaşığı tatlı toz biber-az kekik

YAPILIŞI
Kıymamız orta yağlı olmalı,eğer az yağlı ise 1 yemek kaşığı kadar yağ ilave edebiliriz,
soğanı ince ince yemeklik doğruyoruz(rende lezzetini değiştirir)
biberleri de ince ince yemeklik soğan büyüklüğünde doğruyoruz,
bütün malzemeleri karıştırıp özleşene kadar güzelce yoğuruyoruz,
bildiğimiz köfteler gibi şekil veriyoruz,Afyon'un ilçelerinde bu köfteleri hamburger köftesi büyüklüğünde yaparlar,
teflon tavamıza 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip köftelerimizi tavaya diziyoruz;önce köfteler ısıyı alana kadar hararetli ,sonra da orta ısıda çevirerek pişiriyoruz;arzu edilirse tavaya biber,4 dilime ayrılmış domates koyarsanız köftelerle birlikte pişer,
 hem hafif hem pratik bir tarif   AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder