20 Aralık 2013 Cuma

             PEYNİRLİ PAPATYA AÇMA
Mayalılarımda bu tarif gayet başarılı oluyor;tarifimin görseli
komşum Sacide hanıma ait ,orjinal-çok şık bir açma tarifi;yalnız bizim çocuklar galeta ununa pek iltifat etmedi,eğer ev halkı için yapılıyorsa;üzerine yumurta sarısı ve susam uygulanabilir;eğer toplu misafir içinse tarifin orjinal hali tercihimdir...

    MALZEMELER
3 bardak oda sıcaklığında süt
1 su bardağı hafif sıcak su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı toz şeker
1 paket yaş maya(pak maya helal sertifikalı)
 aldığı kadarun;beyaz un+ tam buğday ununu karıştırarak kullanıyorum 

  YAPILIŞI

unu hamuru yoğuracağımız kaba alıyoruz;unun ortasını havuz gibi açıp yaş mayayı ortaya ufalıyoruz,üzerine el yakmayacak sıcaklıktaki suyu dökerek mayayı eritiyoruz;sonra üzerini ince bir un tabakasıyla örtüyoruz;maya kabarınca üzerindeki un tabakalarını kaldırabilmeli.
  sonra bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz;burada dikkat edilmesi gereken unun miktarıdır;5 bardak unu ilk planda kabımıza alıp,sonra yavaş yavaş eklemek gerekir,hamur yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır

hamurun mayalanmasını beklemeden ;2 yumurta büyüklüğünde(büyüklüğü size kalmış) parça koparıp elimizde yuvarlayalım,şeklini çok bozmadan içine peynirli harcımızı koyalım ,tekrar düzgün bir top şekli verelim;sonra bir servis tabağına koyup üzerine hafif bastıralım;hamurumuzun üzerine bir fırça yardımıyla ılık su sürelim;ardından ıslak tarafını galeta ununa buluyalım,tepsiye alınca tam ortasını parmağımızla bastıralım ,bıcakla 4 kesik atalım(çiçek taç yaprakları yapıyoruz) hamuru kesmek gerekli..
 benim fırınım mayalıları,190 derecede güzen pişiriyor;mayalıları pişirip,çıkınca ortasındaki çukurlara zeytin koyalım...
                                                     AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder