21 Aralık 2013 Cumartesi

PORTAKALLI PELTE

PORTAKALLI   PELTE
Portakalın tam mevsimi;kabukları rendelenip her türlü tatlıya ilave edilecek kıvamda;soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarif,hem hafif-hem leziz-hem de şip şak çok pratik...

MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Bir su bardağından bir parmak eksik su(kaç kişilik yapacaksanız,sayısızdan bir fazla ölçüde su almalısınız);7 ölçü

7 tatlı kaşığı tepeleme buğday nişhastası

7 tatlı kaşığı silme toz şeker(şekeri damak zevkinize göre ayarlarsınız)

1 portakal kabuğu rendesi

çay kaşığının ucuyla az zerdeçal(karaciğere şifa)

YAPILIŞI
Tüm malzemeyi tenceremize alıp,aralıksız karıştırarak pişiriyoruz;çabucak pişiyor,tabaklara servis edip dilediğimiz gibi tarçın-ceviz-pasta süsü ile süslüyoruz
                                                               AFİYET OLSUN
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder