PORTAKALLI PELTE
Portakalın tam mevsimi;kabukları rendelenip her türlü tatlıya ilave edilecek kıvamda;soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tarif,hem hafif-hem leziz-hem de şip şak çok pratik...
MALZEMELER
6 KİŞİLİK
Bir su bardağından bir parmak eksik su(kaç kişilik yapacaksanız,sayısızdan bir fazla ölçüde su almalısınız);7 ölçü
7 tatlı kaşığı tepeleme buğday nişhastası
7 tatlı kaşığı silme toz şeker(şekeri damak zevkinize göre ayarlarsınız)
1 portakal kabuğu rendesi
çay kaşığının ucuyla az zerdeçal(karaciğere şifa)
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi tenceremize alıp,aralıksız karıştırarak pişiriyoruz;çabucak pişiyor,tabaklara servis edip dilediğimiz gibi tarçın-ceviz-pasta süsü ile süslüyoruz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder