19 Ocak 2014 Pazar

BEYAZ MOZAİK PASTA

BEYAZ MOZAİK PASTA
Bu pastayı artan keklerinizden-pandispanyalarınızdan veya tuzsuz etimekten yapabilirsiniz;ben,geçtiğimiz günlerde tarifini paylaştığım Prenses Pasta'nın kenarlarından artan kısımları derin dondurucuya atmıştım,çocuklar abur-cubur yok mu! demeye paşlayınca 3-5 dakikada hazırladığım pastayla;''OLMAZ MI! '' DİYEBİLDİM:))
    YAPILIŞI
1-Artan kek-pandispanyalarımızı küçük küp küp doğruyoruz;eğer etimek kullanacaksak küçük küçük kırıyoruz
(etimeğin krem olesini ölçüye 1-2 yemek kaşığı süt ilavesiyle hazırlıyoruz ki,etimekler yumuşasın).
2-bir paket krem oleyi(eğer yoksa kekinizin miktarına uygun krem şantiyi) tarifine göre soğuk sütle köpürtüyoruz,kek parçalarını varsa küp doğranmış muzu kremamıza ekleyip karıştırıyoruz.
3-streç filmi açıyoruz ve üzerine Hindistan cevizi -damla çikolata serpiyoruz
4-Pasta harcımızı streç filme düzgünce koyup rulo şekli veriyoruz;buzdolabında kreması soğuyana kadar bekletip servis ediyoruz...
                                    AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder