ENFSE PATATES KAVURMA
Patates kavurmasını herkes bilir -yapar bir de bu tereyağlı tarifi deneyin ki;şahsen ben patates kızartmasından-salatasından daha çok severim.Osmanlı Sarayına ahçı alınacağı zaman ,aday olan kişiye bakır sahanda soğanlı yumurta yaptırılırmış,ustalığını bu tarifle ölçerlermiş;)
Benim kavurmamın da sırrı soğanlı yumurtanın sırrıyla aynı;
bol soğanı zeytinyağı ile şöyle bir çevirip soğanlar ısıyı alınca,tereyağını ilave edip ocağın altını kısıyorum;arada karıştırarak soğanlarımız nazlı nazlı sararmasını bekliyorum;hafif pembeleşince soğanlarımın üzerine karabiber ilave edip köpürtüyorum;nasıl kahve köpürünce miss gibi aroması etrafa yayılırsa,karabiber de kızgın tereyağında köpürünce miss gibi aroması etrafa yayılıyor...
Daha önceden haşlanmış ve küçük elipsler halinde doğranmış patateslerimi ekliyorum;annem patatesleri ezmemek için tuzu yağına koyar,ben önce patatesleri koyup sonra tuzunu ayarlıyorum,bir iki çevirip dinlenmeye bırakıyorum,biraz ılıyınca kıyılmış maydanozla servis ediyorum.....
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder