18 Ocak 2014 Cumartesi

KAHVALTILIK PİZZA EKMEK

KAHVALTILIK PİZZA EKMEK

Bayatlayan ekmekleri çocuklara kapışarak yediren bir tarif;eğer ekmekleriniz çok sert ise az miktar sütle ıslatarak biraz yumuşattıktan sonra üzerine malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Eğer ekmekler bayat değilse de çok güzel bir kahvaltılık çeşidi;özellikle somun ekmeği(yuvarlak pide) ortadan ikiye bölüp bütün olarak malzemeyi üzerine döşerseniz aynen pizza gibi görseli oluyor..


MALZEMELER
Evdeki pizzalık her türlü malzeme
1 adet çırpılmış (çiğ) yumurta
salça

YAPILIŞI
1-Malzemelerimizi dilediğimiz boyutta doğruyoruz;ben bir lokmaya bütün lezzetlerin sığmasını seviyorum onun için küçük küçük doğruyorum.Çırpılmış yumurtayı da ekleyip malzemeyi güzelce karıştırıyoruz.
2-ekmeklerimizi uygun şekillerde dilimleyip ,her dilimin üzerine ince bir tabaka salça sürüyoruz(mutlaka)
3-sonra harcımızı dilimlerimizin üzerine eşit olarak paylaştırıyoruz;fırınımızın ızgarasında yakmadan fırınlıyoruz;ben en üst kata tepsimi sürüyorum ve başında bekleyerek birkaç dakikada alıyorum;Tabi ki,sevgili KETÇAP ve MAYONEZLE servis ediyorum...
                                                                AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder