MUZLU RILO PASTA
Çocukların okuldan gelmesine yarım saat kala yapabileceğiniz bir tarifi paylaşıyorum;eğer misafir için yapacaksanız bir gün önceden yapıp dinlendirirseniz ,sonuç mükemmel oluyor.
Tariflerimin ortak özelliği malzemeleri basit-yapılışı basit-harcanan sürenin az olmasıdır;içinde yaşadığımız zamanın şartlarına uygun olarak...
MALZEMELER
Büyük fırın tepsisine;
4 yumurta
4 türk kahve fincanı şeker
4 türk kahve fincanı un
yarım türk kahve fincanı limonlu su
van,lya-kabartma tozu(yarım paket)
kreması için;
1 paket muzlu puding
1 yemek kaşığı un
1 poşet sade kremşanti
1 veya 2 adet muz
Çikolata sosu
10-15 adet tuzsuz fındık
YAPILIŞI
1-Önce kremamızı hazırlıyoruz;muzlu pudingin içine 1 yemek kaşığı unu ilave edip tarifindeki ölçülerle pişiriyoruz,pişince sıcakken üzerine 2 yemek kaşığı toz halde kremşanti döküp mikserle çırpıyoruz,sonra ağzını kapatıp(kaymaklanmasın) mutfağın serin bir yerinde soğumaya bırakıyoruz.Çikolata sosunu da tarifine göre pişirip ,ağzı kapalı soğumaya bırakıyoruz.
2-4 yumurtayı şekerle köpürtüp,un-vanilya-kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz;hamur kıvama gelince limonlu suyu ilave edip tekrar karıştırıyoruz
3-yağlı kağıt serdiğimiz büyük fırın tepsisine hamurumuzu döküyoruz;soğuk fırına sürüp 165-170 derecede pembe-beyaz renk alana kadar pişiriyoruz,benim fırınımda 8 -10 dakikada pişiyor;ortalama süresi de budur.
4-kekimizi fırından alır almaz,sıcağıyla rulo şeklinde sarıyoruz ve bu halde soğumaya bırakıyoruz
5-servis yapacağımız tepsinin üzerine soğumuş ve yağlı kağıdı çıkarılmış kekimizi açıyoruz;tam açılmazsa zorlamayın olduğu halde her yerine eşit olarak muzlu kremamızı sürüyoruz ve kekin tom ortasına bütün haldeki muzları yerleştirip rulo yapıyoruz.
6-kremanın didinde artan kısımla kekimizin üzerine ince bir hat geçiyoruz;kalan krem şantimizi tarifinden 3 yemek kaşığı daha az süt koyarak köpürtüp pastamızın üzerini kaplıyoruz
7-her dilime bir fındık gelecek şekilde fındıkları dizip üzerine soğumuş olan çikolata sosumuzu döküyoruz
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder