7 Ocak 2014 Salı

YUMURTALI FASULYE KURUSU KAVURMASI

YUMURTALI FASULYE KURUSU KAVURMASI

Bu tarif,sevgili Hamiyet Teyzemin,fasulye kurusunu çocukların bile iştahla yedikleri bir ara sıcak;kabul günlerin de de hem değişik hem de makbul bir ikram...

MALZEMELER
2 su bardağı kurutulmuş yeşil fasulye
2 yumurta
1 adet büyük boy kuru soğan
zeytinyağı
karabiber tuz


YAPILIŞI

Fasulyeler haşlanır,altını kapatınca tuz eklenir ,dinlenmeye bırakılır.
 Bir baş soğan  kısık ateşte zeytinyağı ile sotelenir,
soğanlar pembeleşince fasulyelerin suyu süzülüp soğanlara eklenir,
Başka bir tavaya bir miktar zeytinyağı koyulup ocağa alınır;zeytimyağı ısınınca(yağı yakmamak önemli) yarım çay kaşığı karabiber eklenir;karabiber şöyle bir köpürünce iki tane yumurta zeytnyağlı-karabiberli karışımın üzerine kırılır;bir kaç saniye yumurtalar karıştırmadan beklenir ki renk alacalı olmasın,bir kaç saniye sonra arada karıştırarak yumurtalar pişirilir.
ayrı iki tavada pişirilen fasulye kurusu ve yumurta  servis ederken birleştirilir.
                                                           AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder