GÖRKEMLİ NARLI ROKALI ERİŞTE SALATASI
Bu salata tarifi arkadaşım Nazan Uğurlu'ya ait;hani bazılar doğuştan sanatçıdır,ne yapsalar çok güzeldir,Nazan kardeşim de bu insanlardan,yaptığı el işlerinin görsellerini paylaşmak için ayrı bir blog açmak gerekir...
Bu salatayı ilk tattığımda aldığım lezzete inanamadım,aromaların birbiriyle uyumu muhteşemdi,görseli ayrıca çok şıktı,hemen tarifini aldım ve en güzel salata tariflerimden ilk üçün arasına koydum,nar mevsimi geçmeden mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER
2 su bardağı (haşlanmamış) erişte
1 su bardağı kırmızı nar(tatlı olmalı)
1 bağ roka
1bağ ekşi ot
arzu edilirse bir miktar dereotu
1tatlı kaşığı çörekotu
1 türk kahve fincanı badem
zeytinyağı,
tuz
YAPILIŞI
1-İlk olarak yeşilliğimizi tuzlu sirkeli suda bekletiyoruz;böylece toz-toprak-kimyasal-böcek yumurtası ne varsa dökülüyor(en az 15 dakika)
2-ikinci olarak yeşilliklerimizi tek tek yıkıyoruz;böylelikle araya gizlenmiş yaramaz minik salyangozlar misafirlerimize sürpriz yapamıyor:) ,sonra süzgüye alıp mutfağın güneş görmeyen serin bir kısmına kaldırıyoruz
3-eriştemizi haşlıyoruz,sonra çeşmenin altına soğuk suya tutup şokluyoruz,süzgüye alıyoruz suyunu süzdürüyoruz
4-eriştemiz suyunu süzünce zeytinyağı-tuzunu ayarlıyoruz-çörekotu ve sıcak suda bekletilerek kabukları çıkartılmış bademleri ekleyip servis kabımıza alıyoruz
5-servis etmeden hemen önce yeşilliklerini ve narını ilave edip karıştırıyoruz ,görkemli salatamız hazır(en son yeşillikleri ilave ediyoruz,çünkü yağ ve tuzla temas edip bekleyince çıtırlıkları kayboluyor)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder