19 Şubat 2014 Çarşamba

KAFKAS SALATASI

KAFKAS SALATASI
Patlıcanın onlarca çeşit salata tariflerinden biridir;eğer ekşi-acı yiyemiyorsanız bu tarif tam size göre;tarifimin görseli Dilek Tanrıöver kardeşimin;Ellerine Sağlık...
Malzemeler
3 adet iri közlenmiş patlıcan
3 adet ortaboy havuç
zeytinyağı,tuz
YAPILIŞI
1-patlıcanları iyice közleyip,ince ince kıyıyoruz,az zeytinyağı ve tuzla  tatlandırıyoruz
2-havuçları rendeleyip zeytinyağında iyice soteliyoruz,az tuz ilavesiyle soğumaya bırakıyoruz
3-havuçlar soğuyunca tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alıyoruz...
       
       tarife dair not;görseldeki tarifte arkadaşım patlıcanları zeytinyağı ile tatlandırmayıp,havuçları soteledikten sonra közlenmiş-doğranmış patlıcanı+sotelenmiş havucu tereyağı ile birlikte son olarak sotelemiş;tereyağı soğuyunca salatanın kıvamını bir miktar koyulaştırmış,tereyağının lezzeti de patlıcanın aromasını hafif bastırmış damak zevkinize göre bu yöntemi de kullanabilirsiniz,bir Egeli olarak zeytinyağı herzaman benim favorimdir..
                                                                                  
                                                                                                        AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder