19 Şubat 2014 Çarşamba

KAKAOLU KAYMAKLI LOKUM

KAKAOLU KAYMAKLI LOKUM

Bu tarif kardeşim Yasemin Postallı'ya ait;hayatımda gördüğüm en sabırllı en iyi niyetli insanlardan biridir;kendisinden aldığım bütün tarifler dakikalar içinde insanı yormadan yapılan ve lezzet bakımından da en güzeller arasına giren,çocuklar tarafından tekrar tekrar istenen tariler olmuştur,bütün tarifleri için kocaman teşekkürler...
LOKUM TARİFLERİSERİSİNİN 2. tarifi"Kakaolu Kaymaklı Lokum",lokumlarım içinde en pratik olanlardan,o kadar kolay yapılıyor,akşama 2 saat kala misafir haber verdi;hemen yaptığım tarifler arasındadır...
MALZEMELER
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tepeleme şeker
5 kaşık kakao
1 poşet sade kremşanti
fındık-limon kabuğu rendesi
Hindistan cevizi
mevsimine göre;muz-çilek veya kivi.damla çikolata
YAPILIŞI
1-süt-un-şeker-kakao muhallebi gibi pişirilir
2-ocağı kapatıp sıcak sıcak mikserle 5 dakika kadar çırpılır
3-büyük fırın tepsisine Hindistan cevizi serpilir,üzerine kakaolu muhallebimiz spatula yardımıyla yayılır.
4-10 dakika mutfağın serin bir köşesinde soğumaya bırakılır,hemen soğuyor
5-1 poşet kremşanti tarifine göre köpürtülür,içine robotta çekilen fındık ve limon kabuğu rendesi eklenir,ben bu aşamada muzları da ince küp küp doğrayıp ekliyorum(muzlar kararmasın diye),ama Rabia Kardeşimin görselinde olduğu gibibütün olarak da sarabilirsiniz 
6-soğuyan kakaolu muhallebinin üzerine şantimizin tamamını eşit şekilde sürüyoruz,üzerine damla çikolata serpiştiriyoruz,arzu edilirse bu aşamada küp küp doğranmış çilek vaya kivi ilave edilebilir
7-kremşantimiz soğuyana kadar streçfilmleyip  buzdolabına kaldırıyoruz
8-servis edeceğimiz zaman dolaptan çıkarıp,tatlımızı tepsinin enlemesine ortadan ikiye kesiyoruz
9-sonra istediğimiz boyutta şeritler halinde kesip rulo yaparak servis ediyoruz
                                                                                            AFİYET OLSUN
 

-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder