13 Şubat 2014 Perşembe

KONFREKSLİ KURABİYE

     KONFREKSLİ  KURABİYE
Çocukların da annelerin de bayılacağı bir tarif;çocuklar görselinden ve lezzetinden dolayı bayılacak,anneler de tarifinde nişasta olmadığından dağılıp-ufalanmadan yenebilmesine bayılacak,özellikle hafta sonu atıştırmalığı olarak denemenizi tavsiye ederim...
    MALZEMELER
1 yumurta
250 gr tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
vanilya-kabartma tozu
aldığı kadar un
YAPIMI
1-oda sıcaklığındaki tereyağı-sıvıyağı-pudra şekerini ve vanilyayı karıştıralım
2-kabartma tozumuzu ve yavaş yavaaş yoğurdukça unumuzu ilave edelim,çok sert olmayan ele yapışmayan bir hamur olmalı
3-hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım,çocuklar için daha küçük-bir lokmalık "bebek kurabiyeler" yapabiliriz
4-175-180 derecede hafif pembe olarak pişirelim
5-saralleyi az miktarda zeytinyağı ilave ederek (kıvamını açmış oluyoruz) benmari usulü eritelim
6-soğuyan kurabiyelerimizi önce sarelleye(sarelle ocak üstünde -kısık ateşte eriyik durumdayken kurabiyeler bulanmalı),sonra elimizle hafif bastırıp kırdırarak boyulları küçültülmüş olan konfreksimize bulayalım,servis tabağımıza alalım
                                                                       AFİYET OLSUN

                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder