TAVUKLU NOHUTLU MAKARNA SALATASI
Bu tarifi Aysu Derman Ablamda yedim enfesti,herşeyi tam kıvamındaydı,gerçekten usta eli değmiş bir salata olmuştu ama asıl tadını Aysu Ablamın güler yüzü, tatlı dili ve muhabbetinin verdiği muhakkak...Ellerine Sağlık Ablacım...
Tarifin malzemelerini ortalama olarak paylaşıyorum,damak tadınıza göre malzemeleri artırıp eksiltebilirsiniz.
MALZEMELER
1 kg kemikli veya kemiksiz tavuk göğsü
1 su bardağı nohut
1 paketten biraz az fiyonk makarna
süzme yoğurt
sıvıyağ-1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
doğranmış maydanoz
pulbiber-kuru nane- kekik
YAPILIŞI
1-Tavuğumuzu bir gece önceden haşlayalım,suyunu alalım-etlerini didikleyip buzdolabına kaldıralım.Tavuğu haşlarken birkaç damla limon sıkarsak etimiz daha beyaz olur,ayrıca haşlama suyuna atacağımız birkaç "tane karabiber"lezzetine lezzet katar,eğer imkanımız varsa kemikli göğüsü tercih edelim(çorbalar da da öyle)kesinlikle daha lezzzetli oluyor.
2-Bu salatanın bir özelliği de servise başlamadan az önce yapılıvermesi,malzemeler pişirilip sıcak sıcak servis edilmesi ;akşamdan ayırdığımız tavuk suyuna yeteri miktarda su ekleyip(çok çok sulu olup tadı kaçmasın)kaynatalım ve fiyonk makarnalarımızı içine salıp pişirelim,tuz konusunda dikkatli olalım,tavuk suyumuz tuzlu idi..
3-Makarnamızın pişmesine 5 dakika kala,didiklenmiş tavuk etimizi ve pişkinlik durumuna göre nohutumuzu ilave edelim
4-Porsiyonluk servis tabaklarımıza alıp,özenmiş yoğurt-salçalı sos ve baharatlar eşiliğinde servis edelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder