MANDALİNALI YAŞPASTA
Şık görseli,kedi dili bisküvi ile yapıldığından hafif lezzeti,pratik yapımıyla tavsiye edeceğim bir tarif...
MALZEMELER
1 Paket kedi dili bisküvi
bisküvileri ıslatmak için bir su bardağı süt
kreması için;1 lt süt
2 yemek kaşığı un
2yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı şeker
1 adet falım sakız
1 poşet sade kremşanti
1 su bardağı süt
mandalina sos;1 çay bardağı portakallı oralet
1 çay bardağı şeker
1çay bardağı nişasta
4 çay bardağı su
YAPILIŞI
1-1 litre sütümüzü,un-şeker-nişasta-falım sakızla beraber muhallebi gibi pişirelim
2-kremamız iyice soğuyunca,1 poşet tarifine göre köpürtülmüş kremşanti ile karıştıralım
3-1 çay bardağı oralet-şeker-nişasta- su ile sosumuzu pişirip soğumaya bırakalım(3 çay bardağından sonra suyu kontrollü vererek kıvamını ayarlayalım)
4-kedi dillerini arkalı önlü sütle ıslatarak küçük kare borcam veya o ebatta bir servis kabına dizelim,kremanın yarısını üzerine sürüp bir kat daha kedi dili dizelim,kremanın kalanını üzerine sürüp en son mandalina sosumuzu üzerine dökelim ve gönlümüzce süsleyelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder