18 Mart 2014 Salı

FIRINDA MİSKET KÖFTE

 FIRINDA MİSKET KÖFTE
Nikah masasında "......'yı eş olarak kabul ediyor musunuz?" sorusuna "EVET" cevabı verdiyseniz,ömür boyu HERGÜN severek katlanacağınız bir soruya muhatap olacaksınız;"Bu gün ne pişirsem?!"  EVET cevabınının üzerinden 20 sene geçmiş bir hanım olarak şunu söylemeliyim ki,bazen cevap bulmak zor oluyor;böyle zamanlarda olayı akışına bırakıp kuşlar gibi özgürce sabah programım için evden çıkıyorum,akşama doğru arkadaşlarıma cevabını bulamadığım sorumu soruyorum;"Akşama yemeğim yok ne pişirsem?:)"Mutlaka makul bir cevap geliyor;),bu tarifim de bugün ne pişirsem sorusuna bir cevap olsun;Mercimek Çorba-Fırında Misket köfte-salata-cacık-Pekmezli Parise...
 Misket köftenin yapımı kolay,yarım saatliğina de olsa fırına girdiği için ağırlığı olan bir tepsi yemeği ,evdeki küçükler de şeklini şemalini ayrıca beğenip tercih ediyorlar,denemenizi öneririm...
Malzemeler
500 gr az yağlı kıyma(az yağlı olması önemli)
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
robotta çekilmiş 2 dilim bayat ekmek veya 2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta akı
tuz-karabiber- kimyon-toz tatlı biber
sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası
üzeri için misket domatesler
YAPILIŞI
1-kıyma-yumurta akı-soğan,sarımsak rendesi-tuz-baharatlar-galeta ununu yoğuruyoruz,yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz
2-önceden  ısıtılmış 180 derece fırına sürüyoruz;köfteler pişerken 1 yemek kaşığı salçayı 1,5-2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyip 2 su bardağı sıcak su ilave ederek kıvam alana kadar kaynatıyoruz
3- köftelerin pişmesine yakın fırından çıkarıp kürdanla misket domatesleri köftelere tutturuyoruz,domateslerin kabukları şöyle bir solunca sıcak sosu da ilave edip domatesler pişene kadar fırınlıyoruz...
                                                                                                AFİYET OLSUN
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder