3 Mart 2014 Pazartesi

KONYA USULÜ PEKMEZLİ PARİSE

                                                          
KONYA USULÜ PEKMEZLİ PARİSE
Konyalı" benim "diyen maharetli hanımların tatlısı olarak bilinir.Kış mevsiminin bahara döndüğü şu günlerde elinizde kalan pekmezleri değerlendirebileceğiniz enfes bir tatlıdır.5-6 dakika pişme süresi ile oldukç...a da pratiktir;mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

tatlıyla ilgili püf noktaları;

1-bu ölçüler mini fırın tepsisine göredir,küçük kare borcam da kullanabilirsiniz

2-ölçülerin tam uygulanması çok önemlidir;sakın azıcık da olsa nişastayı fazla koymayın

3-pekmezle şekerin ölçüsü fazla gibi görünüyor ama pekmez kaynayan tatlıya girince çok hoş mayhoş bir lezzeti oluyor,bu sebeble ölçüleri tam kıvamında

4-yaptığınız tatlıyı o gün tüketmeniz gerekir,nişhastalı olduğu için ertesi güne kalırsa ilk yapıldığı lezzetini korumuyor,komşularımıza da ikram edebiliriz.

MALZEMELER

3 su bardağı su

1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

1 su bardağı pekmez

1su bardağı+iki parmak nişhasta

YAPILIŞI

1-Tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz,bir taşım kaynayınca tabanına doğranmış ceviz-fındık serili borcama döküyoruz;soğuyunca dilimleyip ters çevirerek servis ediyoruz,arzu edilirse küçük servis tabaklarında da sunulabilir
AFİYET OLSUN
Devamını Gör
                                      AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder