1 Mart 2014 Cumartesi

YEREGİREN USULÜ YAPRAK SARMASI

      YEREGİREN USULÜ YAPRAK SARMASI
Bizim memlekete has bir lezzettir;bir defa denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler
bulgur
zeytinyağı
salça
kurusoğan
domates
yeşilbiber
kuru nane
YAPILIŞI
zeytinyağı-salça ve arzu edildiği kadar bulgur sotelenir,bulgurları ıslatacak kadar sıcak su eklenerek ocak kapatılır,bulgurlarkabarana kadar soğan -domates-biber incecik doğranır.
Bulgura tuz-kurunane eklenir sonra doğradığımız malzemeler de katılıp karıştırılır.Hazırladığımız içle yapraklar  sarılır,üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenerek pişirilir,arzu edilirse pişmeye yakın üzerine salçalı sos ileve edilir.
                                                                                       AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder