20 Mart 2014 Perşembe

ŞARLOT PASTA

ŞARLOT PASTA
Büyüklerin-küçüklerin,yapanların -yiyenlerin çok sevdiği bir pasta tarifi paylaşıyorum;görseldeki pastanın bisküvilerini 2 yaşındaki yeğenim "Elma şekerim Zeynebim" minik elleriyle  ufaladığı için ekstra-enfes bir tat ortaya çıktı:),bütün küçüklerin annelerine buradan tavsiye ediyorum;birlikte çok eğlenerek yapacağınız bir pasta ,mutlaka deneyin...
Bilinen bir tarif olmakla birlikte,küçük ayrıntılar kesinlikle fark sebebi,mutlaka mevsimine göre meyve ekliyorum;özellikle muz-çilek kombini çok yakışıyor,muz-kivi (kiviler çok ergin olmamak kaydıyla),muz-kayısı,şeftali kombinlerini tavsiye ederim.Pastamızı kare borcama  veya porsiyonluk kaselere koyabilirsiniz.
MALZEMELER
2 paket sade petibör bisküvi
2 poşet toz kremşanti
3 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
7-8 adet çilek
damla çikolata
1 poşet çikolata sosu
YAPILIŞI
1-bisküvilerimizi küçük küçük kırıyoruz
2-2 poşet toz şantiyi 3 bardak soğuk sütle köpürtükten sonra ; bisküvilerimizi -küçük küp küp doğradığımız muzu-çilekleri-çikolata damlalarını da ilave edip karıştırıyoruz ardından servis kabımıza yerleştiriyoruz
3-üzerini düzelttikten sonra önceden pişirilip soğuttuğumuz çikolata sosunu üzerine döküyoruz;1 poşet çikolata sosu ağır oluyor,
tamamını kullanmıyoruz;üzerini dilediğimiz gibi süsleyip buzdolabında en az 2 saat soğutup
servis ediyoruz.
                                                                                                AFİYET OLSUN
 
                                                                                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder