29 Mart 2014 Cumartesi

İRMİK HELVASI

USTA İŞİ İRMİK HELVASI
Kolay irmik helvasının tarifini paylaşmıştım;kıvamı tutturamayanlar-fazla vakit harcamak istemeyenler için kaçırılmayacak bir tarifti;geçtiğimiz günlerde annem ve erkek kardeşim bize geldi,iki usta bir araya gelir de helva kardırılmaz mı?Birlikte helva karışları düet yapar gibiydi,1 saatten fazla sürede kardılar ama helva da helva oldu yani;ben de ustayım diyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz...
MALZEMELER
2 su bardağı irmik
3,5 su bardağı şeker
5,5 su bardağı su
2 türk kahve fincanı sıvıyağ(yağı az olursa irmiğin içi pişmezmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
yarım ölçü yapmak isterseniz;
1 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
yarım yemek kaşığı tereyağı
yarım tatlı kaşığı Hindistan cevizi
YAPILIŞI
1-önce su ve şeker ocağa koyulur;şeker eriyince ocak kapatılır;kaynamasına gerek yok
2-irmik ve sıvıyağ kısık ateşte 1 saat devamlı karıştırılarak kavurulur;altın sarısı rengi olmalı;
sonra tereyağı ilave edililip 10 dakika kadar daha kavurulur
3- şerbet ve Hindistan cevizi eklenip suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir
4-suyunu çekince pilav  gibi yarım saat kadar demlendirilip servis edilir
                                                                                               AFİYET OLSUN
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder