29 Mart 2014 Cumartesi

CEVİZLİ KETE

CEVİZLİ KETE
Onlarca çeşit kete tarifinden bir tanesini paylaşıyorum;benim en sevdiklerimden diyebilirim,misafirleriniz için yumuşacık-lezzetli-değişik bir ikram olacak...
malzemeler
1 paket yaş maya
2 su bardağı ılık  süt
1 su bardağı ılık su
1 türk kahve fincanı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
iç malzemesi ;3 yemek kaşığı yağsız olarak teflon tavada kavrulmuş un
                        bütün ceviz
üzeri için;1 türk kahve fincanı su ;1 yemek kaşığı pekmez
yapılışı
1-mayayı kabartıp,tüm malzemeyi ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim
2-elimizi yağlayıp yumurta büyüklüğünde hamur alalım;çine bütün ceviz-kavrulmuş un koyup kapatalım;iç malzemeyi istediğğiniz miktarda koyabilirsiniz
3-üzerine pekmezli su sürüp,yarım saat tepside mayalandıralım;180-200 derece fırında pişirelim.
                                                                                                   AFİYET OLSUN
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder