12 Nisan 2014 Cumartesi

ANNE KURABİYESİ

ANNE KURABİYESİ
Eskiden kurabiyeler daha özlü olurdu,şimdilerde ısırmadan ağızda dağılıyor,daha makbul kabul ediliyor ki,bence de öyle;ancak evimizde" özellikle eşim için "ağızda dağılmayan anne kurabiyesi yapılıyor,sizden de bu tarzda kurabiye seven varsa deneyin tavsiye ederim...
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı buğday nişhasta
yarım su bardağı yoğurt
vanilya-kabartma tozu
1-2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı (özellikle) dövülmüş ceviz içi
alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Önce sıvı malzemeler,sonra katı malzemeler
katılarak yumuşak bir hamur yapalım,istediğimiz şekli vererek üzerine bir şey sürmeden 180 derece fırında pişirelim.
                                                                                     AFİYET OLSUN


Fotoğraf: ANNE KURABİYESİ
Eskiden kurabiyeler daha özlü olurdu,şimdilerde ısırmadan ağızda dağılıyor,daha makbul kabul ediliyor ki,bence de öyle;ancak evimizde" özellikle eşim için "ağızda dağılmayan anne kurabiyesi yapılıyor,sizden de bu tarzda kurabiye seven varsa deneyin tavsiye ederim...

MALZEMELER

1 su bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1 su bardağı şeker

yarım su bardağı buğday nişhasta

yarım su bardağı yoğurt

vanilya-kabartma tozu

1-2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı (özellikle) dövülmüş ceviz içi

alabildiği kadar un

YAPILIŞI

Önce sıvı malzemeler,sonra katı malzemeler

katılarak yumuşak bir hamur yapalım,istediğimiz şekli vererek üzerine bir şey sürmeden 180 derece fırında pişirelim.

                                                                                     AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder