15 Nisan 2014 Salı

ENFES TAVUK SALATA

ENFES TAVUK SALATA
Mevsim bahara dönünce en çok yaptığım salatalardandır;körpe yeşillikleriyle yiyenlerin bir tabak daha isteyeceği,çocukların" olley" naralarıyla tezahürat yapacağı çok güzel bir salata tarifi paylaşıyorum;;bu tarif tavuk sevmeyene tavuk yedirir:)
MALZEMELER
1 kg kemiksiz tavuk göğsü
yarım paket tel şehriye
250-300 gr mısır konserve
1 kavanoz salatalık turşusu
1 bağ taze soğan
yarım bağ dereotu
yarım bağ maydanoz
1 bağ taze nane
1 limon kabuğu rendesi
3-4 adet taze yeşil biber
2-3 adet kırmızı etli biber
zeytinyağı,limon
tuz,karabiber
YAPILIŞI
1-Tavuğumuzu haşlayalım;şehriyemizi zeytinyağında pembeleştirmeden şöyle bir kavurup,üzerini kapatacak  kadar sıcak tavuk suyu dökerek pişirelim;tuzunu ayarlarken tavuk suyunun tuzunu hesaba katmayı unutmayalım
2-suyunu çekince pilav gibi 10 dk dinlendirelim;bu arada biz de tavuk etlerini şehriye büyüklüğünde didelim
3-şehriye 10 dk dinlendikten sonra didilmiş tavuk eti-az zeytinyağı,karabiber,tuz,limon kabuğu rendesiyle harmanlayalım,yoksa şehriyemiz kalıp halinde birbirine yapışır
4-şehriyemiz soğuyunca;taze nane-maydanoz hariç önceden yıkayıp doğradığımız yeşillikleri,mısırı,minik doğranmış kornişon turşumuzu ilave edip;yağını-tuzunu-ekşisini son kez ayarlayalım;nane-maydanozu servisten 10 dk önce doğrayıp ilave edelim
                                                                                                         AFİYET OLSUN

                                              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder