15 Nisan 2014 Salı

ETLİ YAPRAK SARMASI

ETLİ YAPRAK SARMASI
Etli yaprak sarmasının genel olarak iç malzemesi aynıdır;ama birinin lezzeti diğerine  benzemez,küçük ayrıntılar  muhteşem farkların sebebidir...Benim etli sarma içim genel olarak anneannemin tarifi+20 yıllık mutfak tecrübesinden de küçük ilaveler var;bir kez denemenizi tavsiye ederim....
MALZEMELER
200 gr kıyma
2 büyük baş incecik kıyılmış soğan
1 çay bardağı pirinç
1 türk kahvesi fincanı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 iri domates rendesi
maydanoz
tuz-karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
yeterince üzüm yaprağı-arzuya göre dolma biber
YAPILIŞI
Bütün malzemeyi çiğden karıştırıyoruz,yapraklarımızı ince ince sarıyoruz;püf noktası harcın çok katı olmaması ve pişerken mutlaka sarmaların üzerine porselen tabak-sarma taşı gibi ağırlık koyulması...
                                                                                                          AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder