2 Nisan 2014 Çarşamba

ETLİ PIRASA SARMASI

ETLİ  PIRASA  SARMASI
Bir lokmalık küçük muskaları mutlaka denemelisiniz;evde benden başka pırasa sever yoktur,ama pırasanın bu haline herkes hayran oldu,pırasa olduğunu söylemesem lahana sarması diye yiyeceklerdi,artık bizim evde pırasa sarılarak yenecek vesselam...
YAPILIŞI
Pırasaları yıkayıp yeşil kısmını kesip ayırıyoruz(1-2 parmakyeşil  kısım kalabilir)
kalan beyaz kısmını boydan uzunca baştan sona çiziyoruz
az haşlayıp dilediğimiz sarma harcıyla muska şeklinde sarıyoruz,sarma gibi üzerine tabak kapatarak pişiriyoruz.
Bizde lahana sarması etli tercih edilir,ben etli sardım kolay gelsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder