5 Nisan 2014 Cumartesi

NOKUL

   BEKLENEN TARİF NOKUL...
 Bizim memlekette çok yapılan bir çörektir;Anneannem yapardı ve efsane olurdu;ben ondan önce de-ondan sonra da anneanneminki gibi nokul yemedim,özellikle tepsinin köşesindeki parçaları kimselere kaptırmazdım...Tabii o zamanlar hamur evde mayalanırdı;şimdilerde annem de ben de fırından aldığımız mayalı hamurla yapıyoruz,yiyenler çook beğeniyor(anneannemin nokulünü tatmadıkları için;))
Çok pratik oluyor,püf noktaları;
hamuru zeytinyağı ilave ederek parmaklarımızla açıyoruz ve tepside mayalandırıyoruz
MALZEMELER
MİNİ FIRIN TEPSİSİ İÇİN;
4 ekmeklik hamur
1 su bardağı tahin+2-3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi+kıvam koyu ise 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
ceviz içi
açmak için zeytinyağı
üzeri için,yumurta sarısı-susam-çörekotu
YAPILIŞI
öncelikle tepsi olarak borcam kullanmıyoruz,emaye-aleminyum kesme-normal fırınlarımızın tepsilerini tercih ediyoruz.
hamurumuzu açmak için bir tepsiye az sıvıyağ döküp,ellerimizi de yağlayıp hamurdan bir bezelik parça koparıyoruz,yağlı tepside ellerimizle dikdörtgen olarak açıp her yerine tahinli haşhaşlı harçtan sürüyoruz,üzerine elimizle bir iki parçaya böldüğümüz ceviz içini serpiştirip rulo yapıyoruz.
2 parmak eninde kestiğimiz ruloları yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz,yan yana hafif aralıklarla diziyoruz,tepsi mayası gelince arayı kapatıyor.
Tepsi mayasını beklemeden üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu-susam serpiyoruz
tepsi mayası gelince de 200 derecede pişiriyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder