29 Nisan 2014 Salı

KAHVALTILIK ÇEMEN

KAHVALTILIK  ÇEMEN
Taze ekmeğe tereyağından sonra en çok yakışan katıktır çemen;herkesin kendine has bir çemen tarifi vardır,ben de çocukların severek yediği tariflerimden birini sizlerle paylaşıyorum,taze sarımsakların pazar tezgahlarında yerini aldığı şu günlerde bir kez denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ince kıyılmış ceviz
YAPILIŞI
Eğer sarımsağın ağzınızı kokutmasını istemiyorsanız ,ancak aromasından da vazgeçemiyorsanız;size sarımsak salamurasını tavsiye ederim; sarımsakları soyup minik bir kavonaza doldurun ,(içlerinden birkaçını ortadan ikiye kesin ki, aromasını versin) üzerini zeytyinyağı ile doldurun ,sarımsak lazım olduğunda bu yağdan bir çay kaşığı kadar kullanın,
ağzınız kokmadan sarımsak aromasına kavuşmuş olacaksınız;çemen yapmak içinde tüm malzemeyi güzelce karıştırınız,çemenimiz hazır.....
                                                                                                    AFİYET OLSUN
Fotoğraf: KAHVALTILIK ÇEMEN 

Taze ekmeğe tereyağından sonra en çok yakışan katıktır çemen;herkesin kendine has bir çemen tarifi vardır,ben de çocukların severek yediği tariflerimden birini sizlerle paylaşıyorum,taze sarımsakların pazar tezgahlarında yerini aldığı şu günlerde bir kez denemenizi tavsiye ederim...

MALZEMELER

3 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru kekik

1 tatlı kaşığı kimyon

2-3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı ince kıyılmış ceviz

YAPILIŞI

Eğer sarımsağın ağzınızı kokutmasını istemiyorsanız ,ancak aromasından da vazgeçemiyorsanız;size sarımsak salamurasını tavsiye ederim; sarımsakları soyup minik bir kavonaza doldurun ,(içlerinden birkaçını ortadan ikiye kesin ki, aromasını versin) üzerini zeytyinyağı ile doldurun ,sarımsak lazım olduğunda bu yağdan bir çay kaşığı kadar kullanın,

ağzınız kokmadan sarımsak aromasına kavuşmuş olacaksınız;çemen yapmak içinde tüm malzemeyi güzelce karıştırınız,çemenimiz hazır.....

                                                                                                    AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder