28 Nisan 2014 Pazartesi

GÖCE TARHANA ÇORBASI

GÖCE TARHANA ÇORBASI
Bu çorba eşimin memleketinde en çok pişirilen çorbalardandır;yazın yağlı yoğurt-yarma buğday-un-süt -yumurta ile mayalandırılıp kurutularak yapılır;kışın da illa ki kurutulmuş kırmızı acı biber ve üzerine mis gibi kokan yarpıs sosuyla servis yapılır;lezzet efsanedir...
Evinizdeki malzemelerle sizler de Göce Tarhana Çorbası yapabilirsiniz;
MALZEMELER
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı yarma buğday(aşurelik buğdayı yıkayıp birkaç birkaç saat suda beklettikten sonra rondoda (çok ufalatmadan)çekerek elde edebilirsiniz)
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı tepeleme un
haşlanmış nohut
kurutulmuş kırmızı biber
yarpız(su nanesi) veya kuru nane
tereyağı
YAPILIŞI
1-un-yoğurt-yarma buğday-yumurta akını iyice özeyip bulamaç haline getirelim;bu işlemi sabah yapıp akşama kadar dinlenmeye bırakalım
2((-bu bulamacımızın en azından 2 saat dinlenmesi gerekir,ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli oluyor) bulamacımıza 5-6 su bardağı soğuk su ekleyerek pürüzsüz olana kadar el çırpıcısı ile karıştıralım;kurutulmuş biberimizi yıkayıp içine ilave edelim;sonra ocağa alıp orta hararette kaynayana kadar aralıksız karıştırarak pişirelim;çorbamız kaynayınca haşlanmış nohutu ilave edelim-arasıra karıştırıp sıcak su ile kıvamını ayarlayarak buğdaylar pişene kadar ocaktan almayalım;tuzunu buğdaylar pişince ilave edelim
3 tereyağı ile hazırladığımız yarpız veya nane sosuyla servis edelim
                                                                                          AFİYET OLSUN
Fotoğraf: GÖCE TARHANA ÇORBASI
Bu çorba eşimin memleketinde en çok pişirilen çorbalardandır;yazın yağlı yoğurt-yarma buğday-un-süt -yumurta ile mayalandırılıp kurutularak yapılır;kışın da illa ki kurutulmuş kırmızı acı biber ve üzerine mis gibi kokan yarpıs sosuyla servis yapılır;lezzet efsanedir...

Evinizdeki malzemelerle sizler de Göce Tarhana Çorbası yapabilirsiniz;

MALZEMELER

1,5 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı yarma buğday(aşurelik buğdayı yıkayıp birkaç birkaç saat suda beklettikten sonra rondoda (çok ufalatmadan)çekerek elde edebilirsiniz)

1 yumurta akı

2 yemek kaşığı tepeleme un

haşlanmış nohut

kurutulmuş kırmızı biber

yarpız(su nanesi) veya kuru nane

tereyağı

YAPILIŞI

1-un-yoğurt-yarma buğday-yumurta akını iyice özeyip bulamaç haline getirelim;bu işlemi sabah yapıp akşama kadar dinlenmeye bırakalım

2((-bu bulamacımızın en azından 2 saat dinlenmesi gerekir,ne kadar dinlenirse o kadar lezzetli oluyor) bulamacımıza 5-6 su bardağı soğuk su ekleyerek pürüzsüz olana kadar el çırpıcısı ile karıştıralım;kurutulmuş biberimizi yıkayıp içine ilave edelim;sonra ocağa alıp orta hararette kaynayana kadar aralıksız karıştırarak pişirelim;çorbamız kaynayınca haşlanmış nohutu ilave edelim-arasıra karıştırıp sıcak su ile kıvamını ayarlayarak buğdaylar pişene kadar ocaktan almayalım;tuzunu buğdaylar pişince ilave edelim

3 tereyağı ile hazırladığımız yarpız veya nane sosuyla servis edelim

                                                                                          AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder