KREMALI REVANİ
Bu tarifin aslı Cahide Sultanın ,şerbetinde -kremasında küçük değişiklikler yaptım;mutlaka denemenizi tavsiye ederim,hariha bir tatlı...
MALZEMELER
keki için;
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı tepeleme un
bir fiske tuz,limon kabuğu rendesi
vanilya, kabartma tozu
kreması için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
3 yemek kaşığı şeker
vanilya
şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon
YAPILIŞI
1-Önce kremasını pişirip,sıcakken mikserle birkaç dakika çırpıp ağzını kapatarak soğumaya bırakıyoruz
2-şerbeti pişmesi için ocağa alıp ;revaninin kekini normal kek gibi hazırlıyoruz
3-büyük dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip tekrardan hafif yağlıyoruz,kekimizi döküp soğuk fırına sürerek 180 derecede pişiriyoruz
4-fırından çıkan kek ılıyınca yağlı kağıtla birlikte borcamdan alıyoruz,naylon bir iple ikiye kesiyoruz,kekin yarısını tekrar borcama yerleştirip üzerine oda sıcaklığına gelen şerbetimizin yarısını döküyoruz;üzerine kremanın tamamını sürüp kekin diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ,şerbetin kalanını da bunun üzerine dökerek tatlımızı hazırlıyoruz;1-2 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder