22 Nisan 2014 Salı

KREMALI REVANİ

KREMALI REVANİ
Bu tarifin aslı Cahide Sultanın ,şerbetinde -kremasında küçük değişiklikler yaptım;mutlaka denemenizi tavsiye ederim,hariha bir tatlı...
MALZEMELER
keki için;
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı tepeleme un
bir fiske tuz,limon kabuğu rendesi
vanilya, kabartma tozu
kreması için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
3 yemek kaşığı şeker
vanilya
şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
birkaç damla limon
YAPILIŞI
1-Önce kremasını pişirip,sıcakken mikserle birkaç dakika çırpıp ağzını kapatarak soğumaya bırakıyoruz
2-şerbeti  pişmesi için ocağa alıp ;revaninin kekini normal kek gibi hazırlıyoruz
3-büyük dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip tekrardan hafif yağlıyoruz,kekimizi döküp soğuk fırına sürerek 180 derecede pişiriyoruz
4-fırından çıkan kek ılıyınca yağlı kağıtla birlikte borcamdan alıyoruz,naylon bir iple ikiye kesiyoruz,kekin yarısını tekrar borcama yerleştirip üzerine oda sıcaklığına gelen şerbetimizin yarısını döküyoruz;üzerine kremanın tamamını sürüp kekin diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ,şerbetin kalanını da bunun üzerine dökerek tatlımızı hazırlıyoruz;1-2 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
                                                                                                            AFİYET OLSUN
Fotoğraf: KREMALI REVANİ

Bu tarifin aslı Cahide Sultanın ,şerbetinde -kremasında küçük değişiklikler yaptım;mutlaka denemenizi tavsiye ederim,hariha bir tatlı...

MALZEMELER

keki için;

3 yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çay bardağı irmik

2 çay bardağı tepeleme un

bir fiske tuz,limon kabuğu rendesi

vanilya, kabartma tozu

kreması için;

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tepeleme un

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

3 yemek kaşığı şeker

vanilya

şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

birkaç damla limon

YAPILIŞI

1-Önce kremasını pişirip,sıcakken mikserle birkaç dakika çırpıp ağzını kapatarak soğumaya bırakıyoruz

2-şerbeti  pişmesi için ocağa alıp ;revaninin kekini normal kek gibi hazırlıyoruz

3-büyük dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip tekrardan hafif yağlıyoruz,kekimizi döküp soğuk fırına sürerek 180 derecede pişiriyoruz

4-fırından çıkan kek ılıyınca yağlı kağıtla birlikte borcamdan alıyoruz,naylon bir iple ikiye kesiyoruz,kekin yarısını tekrar borcama yerleştirip üzerine oda sıcaklığına gelen şerbetimizin yarısını döküyoruz;üzerine kremanın tamamını sürüp kekin diğer yarısını üzerine kapatıyoruz ,şerbetin kalanını da bunun üzerine dökerek tatlımızı hazırlıyoruz;1-2 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.

                                                                                                            AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder