9 Nisan 2014 Çarşamba

TUZLU MİSKET KURABİYE

TUZLU MİSKET KURABİYE
Bu tarif benden 10 puan alanlardan;ağızda dağılışı-şık sunumu ile yiyenlerin mutlaka tarifini istedikleri bir kuru pasta;mutlaka denemenizi öneririm.Ayrıca buzdolabına girmeden on güne yakın tazeliğini koruyor,uzun dayanma süresi ve bereketli olmasıyla(çok aded çıkıyor)"nişan-kına-kalabalık misafire-hastaya"yapılınca makbule geçecek bir tarif...
MALZEMELER
125 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı çörekotu
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
1 tatlı kaşığı  mahlep,1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
YAPILIŞI
1-Önce sıvı malzemeleri karıştıralım;sonra katı malzemeleri ilave edip yumuşak-ele yapışmayan bir hamur elde edelim
2-hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparalım,1 yumurtanın sarısını üzerine sürebilirsiniz,ama parçalar küçük olunca vakit alıyor,ben yumurta sarısı sürmeden de çörek otu-susama batırıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerinde çatlaklar olana kadar pişiriyorum,gayet güzel oluyor.
                                                                                      AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder