İÇLİ PİŞİ
Pratik kahvaltılıklarımdan bir tarif daha;dilerseniz 1 litresüt-1 paket yaş maya-1 yemek kaşığı sıvı yağ-az tuz- az şekerle mayalı hamurunuzu kendiniz yoğurabilirsiniz; püf noktası hamurun yumuşak yoğurulup yağlı bir tabak üzerinde şekillenmesidir.Ben fırından aldığım mayalı hamurla yapıyorum;hem pratik hem de gayet lezzetli oluyor.
YAPILIŞI
Hamurumuzdan istenilen büyüklükte parçalar alalım(ellerimiz yağlanmış olmalı),yağlannmış bir servis tabağı üzerinde poğaça açar gibi elle daire şeklinde açalım,ortadan ikiye keselim,iki parçanın içine de dilediğimiz harcı koyalım;peynir-patates-doğranmış zeytin-sucuk vb. hepsi çok yakışıyor;sonra ikiye katlayalım;2 tane üçgen benzeri içli pişimiz oldu;kızgın yağda kızartıp sıcak servis edelim...
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder