30 Mayıs 2014 Cuma

DOLGULU SİMİT

                      DOLGULU SİMİT
Simidin her türlüsünü çok severim,ilk sıradaki kara fırın simidinin ardından bütün sıralarda kendi ellerimle yaptığım simitler gelir ölçüyü ne kadar bol tutarsam tutayım ev misss gibi simit kokarken derin dondurucuya atabilecek kadar simit mevcudu kalmaz;bu tarifimi özellikle tavsiye ederim puf puf ve bereketli simitleriniz olacak....
malzemeler
1 paket yaş maya
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
üzerine;1küçük çay bardağı su-2 yemek kaşığı pekmez-susam
iç malzeme;peynir
yapımı
1-hamurumuzu klasik mayalı hamur gibi yoğurup,yumurtadan büyük beze yapalım,içini açıp peynirimizi koyduktan sonra görseldeki şekli verelim;önce pekmezli suya sonra bol susama batırıp yağlı kağıt serili tepsimize aralıklı olarak dizelim,tepside yarım saat mayalandırıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim...
                                                                                                       AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder