30 Mayıs 2014 Cuma

SÜPRİZ KEK

SÜPRİZ KEK
Bu kek tarifinin orjinali  annemindi,ancak benim elime geçen her tarif gibi elime geçmeğe görsün kılıktan kılığa girdi,en sonunda ıspanak ilavesiyle görseldeki halini de aldı,ölçüleri çok güzel olduğundan farklı kek denemelerim de de bu ölçüyü kullanıyorum;üçgen Hindistan cevizli kakaolu kekin içinden çıkan yeşil antep fıstıklı kek sunumu da ayrıca orijinal oluyor...
malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı+dörtte bir su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
vanilya kabartma tozu
5 yemek kaşığı robotta çekilmiş ıspanak(önceden derindondurucuya koyulmuş olmalı)
hindistancevizi
sosu için;1 su bardağı su,2 yemek kaşığı kakao,5 yemek kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı nescafe
yapılışı
1-önce sosumuzu hazırlayalım,su oda sıcaklığında olduğundan nescafenin erimesi zaman alıyor
2-sonra da ıspanak hariç diğer malzemeyi klasik kek yapar gibi yapalım
3-ben yemeklik ıspanakları yıkarken geniş yapraklarını ayırır,suyu süzülünce poşetleyip derin
dondurucuya atarım;(yaklaşık 100 gr kadar) hazırda elimin altında ıspanağım hep olur;kullanacağım zaman  derindondurucudan direk blendıra alırım,buz  kristalleri çözülmeden çekip keke ilave ederim;görüntü aynen antep fıstığı gibi oluyor,yapımı da çok pratik;ıspanaklarımızı da bu şekilde blendırda çekip keke ilave edelim
4-mini fırın büyüklüğünde yağlanmış tepsimize ıspanaklı keki dökelim,soğuk fırına sürüp 175 derecede pişirelim
5-kekimiz ılıyınca  büyük kareler halinde dilimleyelim,ben 16 adet kare kestim
6-sonra kareleri ortadan ikiye keserek üçgenler elde edelim;üçgen keklerimizin her tarafını önce sosa sonra Hindistan cevizine bulayarak servis tabağımıza alalım.
                                                                                                    AFİYET OLSUN






 













   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder