9 Mayıs 2014 Cuma

EFSANE KAKAOLU YAŞ PASTA

EFSANE KAKAOLU YAŞ PASTA
Bazı pastalar vardır,tadınca malzemelerini tahmin edebilirsiniz;ama bazı pastalar vardır ağzınızdaki lezzet senfonisinin notalarını okuyamazsınız;tarifini özellikle rica edersiniz...
 Meltem Hanımın bu pastası da özellikle tarifi istenilenlerden,mutlaka denemelisiniz en beğenilen pastalarınızın arasına girecektir...
malzemeler
6,5 paket"ETİ KAKAOLU"
ıslatmak için;1,5 su bardağı su+2 yemek kaşığı nescafe
ara krema;2 yumurta akı-1 su bardağından 2 parmak eksik şeker-2 yemek kaşığı kakao-100gr tuzsuz tereyağı
üzerine;1 poşet kremşanti-kakao
YAPILIŞI
1-Malzemelerimiz büyük kare borcam içindir;öncelikle ıslatmak için sosumuzu hazırlıyoruz,eğer yeterli olmazsa aynı oranda ilave yapıyoruz
2-ara kremaya geçiyoruz;tereyağını en kısık ocakta yakmadan erimeye bırakıyoruz;
yumurta akları ve şekeri beyaz akmayan bir köpük haline gelene kadar çırpıyoruz,
sonra kakao ilave edip tahta kaşıkla söndürmeden karıştırıyoruz;
en son biraz sıcak olarak tereyağını ilave ediyoruz(yumurtaların çiğliğini alsın),ara kremamız hazır..
3-bisküvilerimizi sosumuzla ıslatıp borcama diziyoruz;dizilen bisküvilere kaşıkla tekrar sos ilave ediyoruz
4-3 sıra sosla ıslatarak bisküvi diziyoruz,arasına kremamızı sürüp üstüne 3 sıra daha sosla ıslatarak bisküvi diziyoruz
5-en üste tarifine göre köpürtülmüş şantimizi sürüp buzdolabında soğuyana kadar dinlendiriyoruz,servis yapmadan önce üzerine kakao serpiyoruz
                                                                                                        AFİYET OLSUN
Fotoğraf: EFSANE NESCAFELİ YAŞPASTA
Bazı pastalar vardır,tadınca malzemelerini tahmin edebilirsiniz;ama bazı pastalar vardır ağzınızdaki lezzet senfonisinin notalarını okuyamazsınız;tarifini özellikle rica edersiniz...

 Meltem Hanımın bu pastası da özellikle tarifi istenilenlerden,mutlaka denemelisiniz en beğenilen pastalarınızın arasına girecektir...

malzemeler

6,5 paket"ETİ KAKAOLU"

ıslatmak için;1,5 su bardağı su+2 yemek kaşığı nescafe

ara krema;2 yumurta akı-1 su bardağından 2 parmak eksik şeker-2 yemek kaşığı kakao-100gr tuzsuz tereyağı

üzerine;1 poşet kremşanti-kakao

YAPILIŞI

1-Malzemelerimiz büyük kare borcam içindir;öncelikle ıslatmak için sosumuzu hazırlıyoruz,eğer yeterli olmazsa aynı oranda ilave yapıyoruz

2-ara kremaya geçiyoruz;tereyağını en kısık ocakta yakmadan erimeye bırakıyoruz;

yumurta akları ve şekeri beyaz akmayan bir köpük haline gelene kadar çırpıyoruz,

sonra kakao ilave edip tahta kaşıkla söndürmeden karıştırıyoruz;

en son biraz sıcak olarak tereyağını ilave ediyoruz(yumurtaların çiğliğini alsın),ara kremamız hazır..

3-bisküvilerimizi sosumuzla ıslatıp borcama diziyoruz;dizilen bisküvilere kaşıkla tekrar sos ilave ediyoruz

4-3 sıra sosla ıslatarak bisküvi diziyoruz,arasına kremamızı sürüp üstüne 3 sıra daha sosla ıslatarak bisküvi diziyoruz

5-en üste tarifine göre köpürtülmüş şantimizi sürüp buzdolabında soğuyana kadar dinlendiriyoruz,servis yapmadan önce üzerine kakao serpiyoruz

                                                                                                        AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder