23 Mayıs 2014 Cuma

PATATES GÜVEÇ

PATATES GÜVEÇ
Patates güveç için elmadan küçük haşlamalık patates en idealidir;eğer güveciniz yoksa benim gibi güveç tipi teflon tencere kullanabilirsiniz.İşin sırrı kısık ateştir.Toprak tencereler ateşten alınsa da hala yemeği kaynatmaya devam edeceğinden pişirme süresini ona göre hesaplamak lazımdır.(tam pişmeden 5-10 dk önce ocak söndürülmelidir).
tarifi
1-Tenceremize  2-3 yemek kaşığı zeytinyağını alalım,üzerine yarım çay kaşığı karabiber,yarım yemek kaşığı domates salçası,yarım yeme k kaşığı tatlı biber salçası ekleyelim
2-daha sonra soyulup elma şeklinde 4 parçaya kesilmiş 8-10 adet küçük patatesi ilave edelim;onun üzerine küp doğranmış 2 adet ortaboy domates,1 adet halka doğranmış 1 soğan,2-3 adet serçe parmağı uzunluğunda sivri biber,4-5 diş sarımsak ve önceden haşlanmış kuşbaşı eti ve kekik  ilave edelim
3-en kısık ateşte pişmeye bırakalım;suyunu salıp çekince az su ilave edip pişince ocağı söndürüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım
                                                                                        AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder