4 Mayıs 2014 Pazar

TANTUNİ

TANTUNİ
Eğer gün içinde programınız çok yoğun olup akşama yemek yapmaya vaktiniz yoksa;ancak ev halkına da " ihmal edilmişlik hissi"yaşatmak istemiyorsanız;o kadar yoğun bir günün ardından kızartmayla uğraşacak enerjiniz de kalmamışsa size can kurtaran bir tarif olan tantuniyi tavsiye ederim;üzerine de sevilen bir pudingle akşam yemeği birkaç dakikada hazırlanabilen  enfes bir ziyafete dönüşecektir...


malzemeler ( 5 kişi için)
yarım kg minik doğranmış kuşbaşı veya kıyma
2 adet minik küp doğranmış orta boy domates
3 adet ince doğranmış yeşil biber
1 adet orta boy ince kıyılmış ve tuzla ovulmuş soğan(varsa sumak da çok yakışır)
bir tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı tereyağı
tuz-karabiber-pul biber-kekik
5 adet minti ekmek
yapılışı
1-öncelikle domates-biber-soğan-maydanozu ince doğrayıp mepsini ayrı servis tabaklarına alıp yanlarına da servis için kaşık koyuyoruz
2-teflon tavamıza 1 yemek kaşığı zeytinyağını alıp ısınınca etimizi ilave ediyoruz,suyunu salıp çekince tuz ve tereyağını ilave edip birkaç dakika kavuruyoruz,en son baharatlarını ekleyip servis kabına alıyoruz;servis tabağının yanına birden fazla servis kaşığı koyuyoruz herkes kendi tantunisini iştahla hazırlayıp afiyetle yiyor....


Fotoğraf: TANTUNİ

Eğer gün içinde programınız çok yoğun olup akşama yemek yapmaya vaktiniz yoksa;ancak ev halkına da " ihmal edilmişlik hissi"yaşatmak istemiyorsanız;o kadar yoğun bir günün ardından kızartmayla uğraşacak enerjiniz de kalmamışsa size can kurtaran bir tarif olan tantuniyi tavsiye ederim;üzerine de sevilen bir pudingle akşam yemeği birkaç dakikada hazırlanabilen  enfes bir ziyafete dönüşecektir...

malzemeler ( 5 kişi için)

yarım kg minik doğranmış kuşbaşı veya kıyma

2 adet minik küp doğranmış orta boy domates

3 adet ince doğranmış yeşil biber

1 adet orta boy ince kıyılmış ve tuzla ovulmuş soğan(varsa sumak da çok yakışır)

bir tutam ince kıyılmış maydanoz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

yarım yemek kaşığı tereyağı

tuz-karabiber-pul biber-kekik

5 adet minti ekmek

yapılışı

1-öncelikle domates-biber-soğan-maydanozu ince doğrayıp mepsini ayrı servis tabaklarına alıp yanlarına da servis için kaşık koyuyoruz

2-teflon tavamıza 1 yemek kaşığı zeytinyağını alıp ısınınca etimizi ilave ediyoruz,suyunu salıp çekince tuz ve tereyağını ilave edip birkaç dakika kavuruyoruz,en son baharatlarını ekleyip servis kabına alıyoruz;servis tabağının yanına birden fazla servis kaşığı koyuyoruz herkes kendi tantunisini iştahla hazırlayıp afiyetle yiyor....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder