28 Mayıs 2014 Çarşamba

ÜZÜMLÜ SULTAN

ÜZÜMLÜ SULTAN
BİM'de satılan meşhur "Üzümlü Sultan"isimli kurabiyeyi duymuşsunuzdur,ailemden bazıları evde hazırlanan  o kadar güzel pastayı bırakıp bu kurabiyenin müptelası olunca bana da bu lezzeti evde yapmak düştü;nihayetinde tarifi tarafımdan düzenlenen "Üzümlü Sultan " beğenildi ve kabul gördü,müdavimlerine duyurulur;)
malzemeler
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
125 gr tuzsuz tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2 yemek kaşığı kuş üzümü
arzu edilirse ceviz içi
aldığı kadar beyaz un
vanilya-kabartma tozu
üzeri için;1 küçük çay bardağı su-2 yemek kaşığı pekmez-Hindistan cevizi
yapımı
1-önce sıvı malzemeleri sonra da katı malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yoğuralım
2-hamurumuzu cevizden iri olacak şekilde şekillendirip ,önce pekmezli suya sonra da Hindistan cevizine batırarak tepsimize dizelim
3-önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürüp pişirelim
AFİYET OLSUN
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder