5 Haziran 2014 Perşembe

BAYAT EKMEK

     BAYAT EKMEK
DÜNYANIN BİR KISMI AÇLIKLA BİR KISMI DA OBEZİTEYLE MÜCADELE EDİYOR,BUNUN EN BÜYÜK MÜSEBBİBİ İSRAF ŞÜPHESİZ...ÖZELLİKLE DE YİYECEK İSRAFI,BAYATLAYAN EKMEKLER,YENMEYEN YEMEKLER,PÖRSÜYEN SEBZE VE MEYVELER ÇÖPE GİDİYOR.KADININ MAHARETLİSİ EN AZ ÇÖP ÇIKARANIDIR,ZAHMETLE ALINIP GETİRİLEN NİMETLERİ İSRAF ETMEDEN AFİYETLE YEDİRENİDİR.ÖZELLİKLE EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇMENİN İLK YOLU BİR EKMEK ALIP DERİN DONDURUCUYA KOYMAK,ONDAN SONRA GÜNLÜK ALINAN EKMEKLERİ ABARTMAMAKTIR;EĞER EŞİNİZ TİTİZSE EVDE OLUR YA EKMEK KALMADIYSA DERİN DONDURUCUDAKİ YEDEĞİNİZ SIKINTIYI BERTARAF EDER;GÜNLÜK 3 EKMEK YENİYORSA 4 ALMAMALIDIR,BUZDOLABINDAKİ YEDEK, BİLİNÇALTINIZI RAHATLATACAK VE FAZLA EKMEK ALIMININ ÖNÜNE GEÇECEKTİR.BUNUN DIŞINDA BAYATLAYAN EKMEKLERİ FIRINDA KURUTUP GALETA YAPABİLİRSİNİZ;AİLEMİN DAMAK ZEVKİNİ GÖZ ÖNÜNE ALARAK GELİŞTİRDİĞİM BASİT BİR YÖNTEMİ DE PAYLAŞAYIM;O GÜN YENMEYEN EKMEKLERİ KÜP KÜP DOĞRUYORUM,ŞIK -GENİŞ BİR CAM TABAĞA KOYUP ÜZERİNE DE AZ TUZ DÖKEREK KURUMAYA BIRAKIYORUM,1 GÜN SONRA ÇOCUKLARIN OKULDAN GELME SAATİNDE CİCİ TABAKLARA ALIP ÜZERLERİNE KİMYON-KEKİK(çocuklar hangi baharatı severse) SERPİP SARIMSAKLI YOĞURTLA SERVİS EDİYORUM,KITIR KITIR ÇOK LEZZETLİ OLUYOR,BU YÖNTEMLE KURUTULAN EKMEKLERİ ÇORBANIN YANINDA DA SERVİS EDİYORUM.FIRINLAYARAK KURUTMAYI TERCİH ETMİYORUM ,KENAR KÖŞE ESMERLEŞİYOR-KIRINTI İSRAFI ARTIYOR .DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder