5 Haziran 2014 Perşembe

KARAMELLİ MUHALLEBİ

                        KARAMELLİ MUHALLEBİ
Havaların ısındığı şu günlerde hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı,ramazan menünüz için de özellikle tavsiye ederim...
malzemeler
muhallebi için;
1,5 litre süt
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 türk kahve fincanı nişasta
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
vanilya
karamel sosu için;
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ az vanilya
yapımı
1-önce karamel sosu yapıp soğumaya bırakalım;şekeri yakmadan karamelize edelim;sonra üzerine 1 bardak soğuk su ilave edip şeker eriyince kalan su ile nişastayı eritip karıştırarak ekleyelim;kaynayınca ocağı kapatalım;vanilya ve sıvıyağı ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpalım;ağzını kapatarak soğumaya bırakalım.Nişhastanın miktarı önemli tepeleme olmamalı,ortalama kaşık dolusu olmalı,sosumuz akıcı bir kıvamda oluyor,eğer koyu olursa sıcak su ile kıvamı ayarlanabilir.
2-muhallebiye gelince;tereyağı ile pirinç ununu ateşte şöyle bir çevirelim,sonra tüm malzemeyi ilave edip klasik muhallebi gibi pişirelim;mikserle sıcakken çırpıp kaselere paylaştıralım,az soğuyunca da üzerine karamel sosumuzu döküp buzdolabında soğuttuktan sonra servis edelim.
                                                                                                      AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder