8 Haziran 2014 Pazar

FIRINDA PATATESLİ BAGET

FIRINDA PATATES BAGET
Son derecen pratik ve ev halkını tek başına memnun edebilecek bir fırın yemeğidir;bagetleri sosda bekletmeden de yapılabilir ve bu haliyle son dakika yemekleri arasına dahil olur...
1-arzu edilen miktarda baget alıp yıkayalım,suyu iyice süzülsün
2-3-4 diş sarımsağı ezip,kekik-karabiber-tuz-tatlı toz biber-zeytinyağı ile harmanlayalım,bagetlere sürüp bu sosla 4-5 saat bekletelim
3-patatesleri elma şeklinde doğrayıp,tuz-karabiber-kekik pul biber zeytinyağı ile soslayalım;baharat ve yağı kullanırken bagetlerdeki yağ ve baharatı göz ardı etmeyelim
4-önce patates-sonra bagetler tepsiye yerleştirip 180 derecede iyice pişirelim;bagetlerimizin pişmesinin ardından domates ve biber ilave edip 3-4 dakika fırınlayalım;akabinde önceden hazırlayıp kaynattığımız sıcak sosu da döküp 10 dakika kadar fırınladıktan sonra fırından alıp servis edelim .
                                                                                                   AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder