19 Haziran 2014 Perşembe

MİDYE BAKLAVA

MİDYE BAKLAVA
Ramazanda sunumuyla göz dolduracak bir tatlı; ramazandan önce yapıp derin dondurucuya atıp;iftardan   önce ılık şerbette banyo yaptırarak dakikalar içinde el açması tatlınızı sunuma hazırlayabilirsiniz.Aile büyüklerinden "çok güzel"övgüsü alan tatlımı denemenizi tavsiye ederim...
malzemeler
2 yumurta
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvıyağ
bir fiske tuz
1 paket yaş maya
nişhasta
sıvıyağ-tereyağı(üzerine sürmek için)
şerbeti için;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
birkaç damla limon
yapılışı
1-bütün malzemeyi kullanarak yumuşak bir hamur yoğuralım;işin püf noktası bu...
2-hamurumuzdan 30 küçük beze yapalım,nescafe fincan tabağı büyüklüğünde nişhasta ile açalım sonra 10 tanesini üst üste koyup nişasta serperek baklava yufkası gibi büyükçe açalım,sonra bir ucundan başlayıp biraz sıkı olarak rulo şeklinde saralım
3-2 parmak arayla keselim  ; kestiğimiz şeritlerin ortasını çeyrek cevizle arkaya doğru itelim;böylece şeridimiz arkaya doğru uzayıp midye şeklini alırken ortasına da cevizimiz yerleşmiş olacak
4-üzerine tereyağı-sıvıyağ karışımını sürüp vakit kaybetmeden 180 derece fırında pişirelim,fırından çıkıp ılıyınca soğuk şerbette 10 dakika banyo yaptıralım;eğer dondurucudan çıkardıysak tatlılarımız çözüldükten sonra 10 dakika ılık şerbette banyo yaptıralım.
                                                                                                           AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder