25 Eylül 2014 Perşembe

SADE AÇMA

SADE AÇMA
Anne olmak ne kadar enteresan bir şeydir;sabahlara kadar uykusuz kalıp bebeğinizin kokusuyla saatlerce uyumuş gibi dinç ve zinde güne devam edersiniz;gerçekten de hayatınızın en verimli çağları onun yetişmesine adanır ve hayatta bu adayıştan daha güzel ne vardır; iki cihan için de sedefinde saklı inci tanesi gibi serpilip yetişmesi bu adayışın semeresidir;evlatlarımızın hep güzel günlerini görelim ,bütün kötülükler onlardan çok uzak olsun inşallah....
 Evet;söz konusu evlatsa gerisi anne için teferruattır;işte o evlatlardan kimisi açmayı peynirli,kimisi zeytinli,kimisi sade sever;bizim evde de aynı anda 3 çeşidi  pişer:) bugün küçük oğlumun sevdiği sade açmanın tarifini paylaşıyorum;puf puf yumuşacık bir tarif;sandviç ekmeği olarak da enfes denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ(tercihen zeytinyağı)
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı (silme)tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
YAPILIŞI
1-mayayı ılık su -az un-az şekerle karıştırıp köpürmesini bekleyelim
2-daha sonra tüm malzemelerin üzerine azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak hamur yoğuralım
3-ellerimizi yağlayarak dilediğimiz büyüklükte sandviç ekmeği yuvarlayalım;yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim
4-üzerine yumurta sarısı veya pekmezli su sürüp üzerine çörekotu susam serpelim tepside mayalandıralım 200 derecede pişirelim.
                                                                                                        AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder