KÖSTEBEK PASTA
Çocukların çok sevdiği ,misafirle paylaşmak istemediği tarifimi paylaşıyorum;gerçekten çok hafif -lezzetli,bazı yiyecekler vardır,yaptım diyemeden biter;bu da o tariflerden.
Bu tarif için büyük -yuvarlak borcam fırın tepsisi kullanıyorum;borcamı aleminyum folyo ile kaplayıp-sıvı yağla yağlıyorum,böylece pastamı kalıptan kolay çıkarıyorum...
MALZEMELER
4 yumurta
2,5 (türk) kahve fincanı un
3,5 '' kahve fincanı toz şeker
1 '' kahve fincanı kakao
yarım '' kahve fincanı su
1 paket vanilya
1 paket kabatrma tozu
kreması için;
4 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 poşet kremşanti
fındık içi-limon kabuğu rendesi-damla çikolata-muz
4 bardak süt-1 bardak su-vanilya
YAPILIŞI
ilk olarak pastamızın kremasını pişiriyoruz, ocaktan alıp ılıyınca-toz halde kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz,çikolata-limon kabuğu rendesi-file fındık-küp küp doğranmış muzları koyup şöyle ezmeden karıştırıp krema kabımızın ağzını kapatıyoruz,kaymaklanmasın
ikinci olarak kekimizi yumurta-şekeri çırparak klasik kek gibi yapıyoruz,
soğuk fırına sürüp-165-170 derecede pişiriyoruz
fırından çıkınca ,ılımasını bekliyoruz;sonra kenardan bir parmak kalacak şekilde bıçakla pastamızı çiziyoruz ve çizginin içinde kalan kısmı dikkatlice alıyoruz;pastanın tabanında bir parmak kadar kek kalmalı,aldığımız pasta parçalarını geniş bir tepsiye serip hafif kurutuyoruz,robotta çekiyoruz
son olarak kekimizi borcamdan çıkarıp servis tepsisine alıyoruz,1 fincan kadar sütle kekin tabanını ıslatıyoruz,kremamızı hafif kubbe olacak şekilde ekliyoruz en üste de robattan çektiğimiz parçaları nazikçe bastırarak ilave ediyoruz,çocuklar sabredebilirse en az 2 saat(ideali bir gecedir)
buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder